Feiten

IS HET VEST OPNIEUW TE GEBRUIKEN?
Ja, even de lucht uit de airbag laten lopen, de airbag terugstoppen in het vest en het CO2-patroon vervangen.

IS HET VEST WASBAAR?
Ja, het vest van model MC kan op 30 graden in de wasmachine of met de handwas gewassen worden wanneer de airbag is verwijderd. De andere modellen dienen met een vochtige doek schoongemaakt te worden.

MOET IK DE AIRBAG ACTIVEREN?
Nee, na het opstijgen het spiraalsnoer aan het zadel vastmaken en dan zal tijdens het vallen de airbag zichzelf activeren.

IS HET CO2-PATROON HERVULBAAR?
Nee, een patroon kan eenmalig worden gebruikt en dient na de activering vervangen te worden.

HOEVEEL WEEGT EEN AIRBAGVEST?
Model KM = 1 kg.
Model SKV = 880 gr.
Model SV-2 = 810 gr.
Model LV = 900 gr.
Model MC = 1,5 kg. (maat M)
Model MLV-C = 1,05 kg. (maat M) / 1,1 kg. (maat L)
Model MLV-P = 1,05 kg. (maat M) / 1,1 kg. (maat L)

BEN IK ZICHTBAAR IN HET DONKER?
Ja, het airbagvest is voorzien van reflecterende materialen aan de voor- en achterzijde van het vest.

IS HET HIT-AIR AIRBAGVEST GETEST EN GOEDGEKEURD DOOR EEN OFFICIËLE INSTANTIE?
Ja, het Hit-Air airbagvest is uitvoerig door TNO (Nederland) getest, is gecertificeerd en voldoet aan alle van toepassing zijnde Europese richtlijnen. De Hit-Air airbagvesten zijn de enige volledig CE-goedgekeurde airbagvesten op de markt waarbij de mechanische proeven voor de activering van de airbag en de benodigde tijd voor het vullen van de airbagkamers zijn uitgevoerd door TNO in Nederland. De Hit-Air airbagvesten zijn zowel mechanisch als materieel volledig en grondig getest en beschikken dan ook op basis van deze testen over een door TNO Nederland uitgegeven CE-certificaat.

IS HET AIRBAGVEST BETA GOEDGEKEURD?
Momenteel is het airbagvest nog niet BETA gekeurd. Indien u een wedstrijd wenst te rijden waarbij de EN13158/BETA verplicht gesteld wordt dient u het airbagvest als een extra bescherming ter aanvulling op een BETA goedgekeurde bodyprotector te dragen.

VOORZORGSMAATREGELEN
Vermijd het bij u dragen van scherpe of puntige voorwerpen zoals bijvoorbeeld spelden, pennen, sleutels of hoevenkrabbers in het airbagvest evenals in kleding die u onder het airbagvest draagt. De resulterende schade aan de luchtkussens voor of op het tijdstip van de activering kan efficiënte werking van het luchtkussen verhinderen.
Het airbagvest moet goed passen, niet te klein zijn, gesloten gedragen te worden en altijd als laatste over de kleding gedragen te worden.
Eenmaal per jaar dient de werking van de airbag getest te worden door deze te activeren.
Het te vervangen CO2-patroon moet identiek zijn aan het origineel dat bij de aanschaf van het vest geleverd wordt, zowel in grootte als inhoud. Verzeker u ervan dat de patroonhals intact en niet geoxideerd is. Zorg er voor dat het CO2-patroon recht en stevig in de patroonhouder gedraaid wordt. Bij scheef of niet goed vastgedraaid zijn van het CO2-patroon zal de activeringstijd en werking van de airbag negatief beïnvloed worden. Indien de airbag langere tijd niet geactiveerd wordt controleer dan regelmatig of het CO2-patroon nog stevig vastgedraaid en niet geoxideerd in de patroonhouder zit.
Het airbagvest dient regelmatig schoongemaakt te worden en na gebruik op een kledinghanger in een droge ruimte bewaard te worden.